3mgroupmk@gmail.com +389 72 220 564

Cardio Forte Premium

Cardio Forte Premium

1500.0

CARDIO Forte Premium (Кардио Премиум) е 100 % природен додаток во исхраната кој содржи двојно повеќе свеж плод од Црно Гоџи, во однос на Кардио Форте продуктот. Црната Гоџи бобинка е богат извор на полифенолни соединенија со силно антиоксидативно дејство и содржи голема концентрација на групите антиоксиданси антоцијанини.

Состав: Плод од Црно Гоџи бобинка (Lycium ruthenicum Murr), алфалипоична киселина, витамин С, лимонска киселина Начин на употреба: Се препорачува консумирање на 1 до 2 кафени лажички на ден.

Напомена: Да не се надминува препорачаниот дневен внес на производот. Овој производ не е наменет за лекување на било која болест. Изјавите кои се однесуваат на овој производ не имплицираат дека производот има медицински својства. Додатоците на исрана не треба да се користат како замена за балансирана исхрана.

Рокот на употреба е 90 дена од рокот на производство втиснат на амбалажата.

Чување: Да се чува на ладно и суво место, По отварање да се чува во фрижидер и да се употреби во рок од 30 дена.

Црното Гоџи бери заедно со витаминот Ц и алфалипоична киселин, коензимот Q10 ја прочистуваат крвта и органите од сите токсични и штетни состојки, при што ги штити клетките од оксидативен стрес и оштетувањата од страна на слободните радикали и гликациските продукти во крвта.

Здравствени придобивки:

• Го подобрува во целост кардиоваскуларниот систем и ги храни крвните садови

• Го подобрува и засилува имунолошкиот систем и одлично се бори со воспаленијата во организмот

• Има единствена моќ во обнова на теломерите, при што успешно помага во зачувување на генетскиот код во новите клетки, има позитивни ефекти против стареење

• Еден од најдобрите продукти кој помага во зајакнување на хемоглобинот, односно железото во крвта • Спречува таложење на липиди во крвта со што спречува појава на срцев и мозочен удар

• Ги храни крвните садови со што ги прави еластични и превенира појава на срцев и мозочен удар

• Ја штити внатрешната обвивка на крвните садови и го штити кардиоваскуларниот систем, како и очите, бубрезите, мозокот – заштита на таргет органите

• Најмоќниот антиоксидант

• Детоксикација од надворешни агенси, токсини и аерозагадување

• Ги неутрализира слободните радикали со што го штити организмот од оксидативен стрес

• Го намалува стресот и го подобрува функционирањето на нервниот систем

• Ја зголемува енергијата и функционалноста на организмот Црната гоџи бобинка содржи дури 25 различни полифенолни антиоксидативни компоненти (вклучувајќи и нарингин, катекини и други биофлавоноиди). Има најширок спектар (16 различни видови) и највисоки концентрации на антоцијанини во природата (100гр црно гоџи може да содржи и над 3600мг антоцијанини, што е над 10 пати поголема концентрација на антоцијанини во споредба со дивата боровинка!)