3mgroupmk@gmail.com +389 72 220 564

Cardio Forte

Cardio Forte

Cardio Forte е 100 % природен додаток во исхраната кој содржи свеж плод од Црна Гоџи бобинка (Lycium ruthenicum Murr). Црната Гоџи бобинка е богат извор на полифенолни соединенија со силно антиоксидативно дејство и содржи голема концентрација на групите антиоксиданси антоцијанини и антоцијадинини.

Состав: плод од Црно Гоџи бобинка (Lycium ruthenicum Murr), алфалипоична киселина, витамин С, коензим Q10, лимонска киселина, фибергум Начин на употреба: Се препорачува консумирање на 1 до 3 кафени лажички на ден.

Напомена: Да не се надминува препорачаниот дневен внес на производот. Овој производ не е наменет за лекување на било која болест. Изјавите кои се однесуваат на овој производ не имплицираат дека производот има медицински својства. Додатоците на исрана не треба да се користат како замена за балансирана исхрана.

Нутритивни вредности 100мг Калциум 146мг Олигомерни проантоцијаниди 3.69г Карбохидрати 67.3г Селен 3.1мцг Ферум 32,4мг Цинк 1.5мг Ниацин-14,87мг Енергија 1.3кј Протеин-8.7г Масти 1.32г Полисахариди 6.94г Вит ц-4.62г Црната гоџи бобинка содржи дури 25 различни полифенолни антиоксидативни компоненти (вклучувајќи и нарингин, катекини и други биофлавоноиди). Има најширок спектар (16 различни видови) и највисоки концентрации на антоцијанини во природата (100гр црно гоџи може да содржи и над 3600мг антоцијанини, што е над 10 пати поголема концентрација на антоцијанини во споредба со дивата боровинка!)