3mgroupmk@gmail.com +389 72 220 564

Пакет Био активен течен куркумин 2+1

Пакет Био активен течен куркумин 2+1

2100.0

Пакување од 3 (три) Био активен течен куркумин 

Куркуминот е 100% природен додаток во исхрана.Куркуминот претставува главната и активната состојка на куркумата помага за да ја зацврстува коската стимулирајќи стварање на густина на минерали со што допринесува адекватна заштита од разни дегенеративни и артрозни оштетувања.

Начин на употреба: 50 мл дневно

Дава поддршка кај сите оние кои патат од:

  • Ревма
  • Остеоартритис
  • болка во зглобови и коски
  • артроза
  • остеопороза (спречува ронење на коската)

Куркуминот претставува супстанција со моќни антиинфламаторни и антиоксидантни својства

Неговата значајност се должи на содржината на веќе споменатите моќни антиоксиданси кои смирувачки делуваат на стомачните тегоби, на ублажување на болката во зглобовите и е потенцијално оружје во борбата против низа хронични заболувања, вклучувајќи рак, дијабетес, синдром на нервозно дебело црево и артритис. Поради тоа со право денеска претставува златна ѕвезда како антиинфламаторна храна.