3mgroupmk@gmail.com +389 72 220 564

Самураи Шитаке (Lentinula Edodes)

Самураи Шитаке (Lentinula Edodes)

Самураи Шитаке е 100%природен додаток во исхрана

Медецинскиот ефект е рефлектиран во антиканцер и антивирусни ефекти за кој е задолжен полизахаридот Lentian ( иницира создавања на Interferon и ги активира и Т-Killer и T-Helper клетките на тироидната жлезда.)

Превентивно 1 – 2 капсули на ден во зависност потребата
За третман на одредени заболувања -3-4 дневно

Опис

Здравствени придобивки:

 • Антивирусно Дејство
 • Делува на вирусите
 • Подобрува клинична слика на луѓе болни од хепатитис Б, Ц и Д
 • Посебно значајна состојката LEM што ги уништува вирусите и ја обновува коскената срцевина
 • Антилипидно дејство
 • Официјалните испитувања покажале дека со дневна консумација од 6 до 10 гр дехидрирано Шитаке го намалува ЛДЛ ( Лошиот холестерол ) .
 • Шитаке продуцира Fat Absorbing компоненти што значи делува на намулување на телесната тежина .
 • Подобрува крвна слика
 • Намалува крвен притисок
 • Подобрува потенција
 • Зајакнува имунитет
 • Зголемува еластичност на крвните садови и зголемува снабдување со крв на срцето и мозокот .
 • Анти-канцер дејство
  • Националниот Центар за рак во Токио докажал дека со секојдневна употреба на шитаке туморот покажува стапка на стагнација односно елиминација се до потполно повлекување.
  • Шитакето делува преку активација на цела низа имунолошки реакции на организмот.
  • Делува на примарни тумори и стопира развој на метастази
  • Подобрува физичка издржливост , подобрува апетит и општа состојба при хемотерапија и радио терапија