3mgroupmk@gmail.com +389 72 220 564

DiabexIN Forte

DiabexIN Forte

Diabex IN Forte – sugar regulator – Регулирајте го нивото на шеќер во крвта ефикасно и брзо на природен начин.

Состав: Дехидриран плод од Црно Гоџи (Lycium ruthenicum Murr), алфалипоична киселина, Цејлон Цимет, Витамин Б3,Хром,Берберине,коензим Q10

Начин на употреба: Се препорачува консумирање 1-2 капсули на ден (после јадење, наутро и после вечера).

Напомена: Да не се надминува препорачаниот дневен внес на производот. Овој производ не е наменет за лекување на било која болест. Изјавите кои се однесуваат на овој производ не имплицираат дека производот има медицински својства. Додатоците на исрана не треба да се користат како замена за балансирана исхрана

Рокот на употреба е 12 месеци од дата на производство втиснат на амбалажата. Чување: Да се чува на ладно и суво место,

По отварање да се чува во фрижидер и да се употреби во рок од 30 дена.

Нашиот 100 % природен суплемент и неговите антиоксидантни својства го штитат вашиот панкреас од оксидативно оштетување и исто така помага во намалување на компликациите поврзани со дијабетес. Оваа капсула го одржува оптималното ниво на гликоза во крвта кај лица со дијабетес. Што е најважно, ја поддржува вашата функција на инсулин со стимулирање на организмот за поризвдоство на инсулин.

 • Го намалува и нормализира нивоата на гликоза (шеќер) во крвта
 • Помага во подобрување на функционирањето на бета клетките на панкреасот за лачење на инсулин.
 • Ги намалува ризиците од болести на срцето, очите и бубрезите кај дијабетичарите
 • Помага во спречување на оштетување на нервите
 • Го стимулира производството на инсулин и го минимизира неговото периферно уништување
 • Спречува таложење на липиди во крвта
 • Забавување на апсорпцијата на јаглени хидрати
 • Најмоќниот антиоксидант
 • Детоксикација од надворешни агенси и токсини
 • Го намалува стресот и го подобрува функционирањето на нервниот систем
 • Ја зголемува енергијата и функционалноста на организмот

Црната гоџи бобинка содржи дури 25 различни полифенолни антиоксидативни компоненти (вклучувајќи и нарингин, катекини и други биофлавоноиди). Има најширок спектар (16 различни видови) и највисоки концентрации на антоцијанини во природата (100гр црно гоџи може да содржи и над 3600мг антоцијанини).