3mgroupmk@gmail.com +389 72 220 564

Колаген (Collagen Peptides) со црно Гоџи Бери

Колаген (Collagen Peptides) со црно Гоџи Бери

2450.0

МАСА:  220ГР.

Состав:  КОЛАГЕН ПЕПТИДИ (ГОВЕДСКИ)+ДЕХИДРИРАНО ЦРНО ГОЏИ

НАЧИН НА УПОТРЕБА:  1 кафена лажица се раствара во  вода, сок, кафе, смути… и се конзумира 1-2 пати на ден.

ЧУВАЊЕ:  ЛАДНО, СУВО И ДА НЕ Е ИЗЛОЖЕНО НА СОНЧЕВА СВЕТЛИНА

Со текот на стареењето производството на колаген во телото значително се намалува, а тоа влијае на структурата на коските, тетивите, лигаментите, кожата, косата, ноктите. Додаток во форма на колаген е неопходно за здравје на коските и кожата.

Како колагенот придонесува за здрави зглобови?

Оптималната мобилност на зглобовите е резултат на здрави ткива на зглобот и негова еластичност. Колагенот е неопходен како основен компонент на овие ткива. Истражувањата сугерираат дека зголемениот внес на колаген преку суплементација придонесува за здрави зглобови, преку зголемување на клеточната поправка па дури и раст на ново ‘рскавично ткиво на зглобовите.

Колаген тип 1 и 3 со дехидрирано Црно Гоџи Бери содржи чист протеин, кој придонесува за раст и одржување на здрави ткива. Колагенот е структурен протеин кој е суштински одговорен за:

  • јачината на коските и флексибилноста,
  • тетивите, лигаментите,
  • косата,
  • кожата,
  • ноктите и другите ткива низ целото тело.Воедно додатокот на црно гоџи бери има улога да го зајакнува железото во крвта, да ги чисти вените и артериите и подобрување на циркулацијата
    Колаген тип 1 и 3 во прашкаста состојба е ензимски хидролизиран во пептиди, со мала молекуларна големина за оптимална апсорпција и искористување од страна на организмот.