3mgroupmk@gmail.com +389 72 220 564

VITAMIN C (Natrium L Askorbat)

VITAMIN C (Natrium L Askorbat)

NATRIUM L- ASKORBAT специфична пуферизирана форма на Витамин Ц кој овозможува 90% искористеност.
Храна за посебна медицинска намена за диететско регулирање на состојби во организмот при недостаток на Витамин Ц

Начин на употреба:1 капсула на ден

Опис

Здравствени придобивки:

  • допринесува за нормално создавање на колаген
  • овозможува нормална функиција на кожата и коските
  • допринесува за нормална функиција на имунолошкиот систем
  • го намалува уморот и исцрпеноста
  • овозмжува поголема апсорбција на железото во крвта
  • овозможува нормално функционирање на нервниот систем