3mgroupmk@gmail.com +389 72 220 564

Pure Collagen Peptides

Pure Collagen Peptides

МАСА:  220ГР.
СОСТОЈКИ:  КОЛАГЕН ПЕПТИДИ (ГОВЕДСКИ)
УПОТРЕБА:  ИЗМЕШАЈТЕ ЕДНА  КАФЕНА ЛАЖИЦА ВО БИЛО КАКОВ ПИЈАЛОК
ЧУВАЊЕ:  ЛАДНО, СУВО И ДА НЕ Е ИЗЛОЖЕНО НА СОНЧЕВА СВЕТЛИНА
ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛО:  ГЕРМАНИЈА

  • Без глутен
  • Без шеќер
  • Без ГМО
  • Кето

Опис

Со текот на стареењето производството на колаген во телото значително се намалува, а тоа влијае на структурата на коските, тетивите, лигаментите, кожата, косата, ноктите. Додаток во форма на колаген е неопходно за здравје на коските и кожата.

Како колагенот придонесува за здрави зглобови?

Оптималната мобилност на зглобовите е резултат на здрави ткива на зглобот и негова еластичност. Колагенот е неопходен како основен компонент на овие ткива. Истражувањата сугерираат дека зголемениот внес на колаген преку суплементација придонесува за здрави зглобови, преку зголемување на клеточната поправка па дури и раст на ново ‘рскавично ткиво на зглобовите.
Чистиот колаген тип 1 и 3 содржи чист протеин, кој придонесува за раст и одржување на здрави ткива. Колагенот е структурен протеин кој е суштински одговорен за:

јачината на коските и флексибилноста,

  • тетивите,
  • лигаментите,
  • косата,
  • кожата,
  • ноктите и другите ткива низ целото тело.

Колаген тип 1 и 3 во прашкаста состојба е ензимски хидролизиран во пептиди, со мала молекуларна големина за оптимална апсорпција и искористување од страна на организмот.