Хелт палас
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
DiabeX
 
 
 
 

DiabeX

 

DiabeX – sugar regulator (Диабекс) - Регулирајте го нивото на шеќер во крвта ефикасно и брзо на природен начин

 
1190Ден
 
Број на капсули:
 
 
 
 
 
 
 

Нашиот 100 % природен суплемент и неговите антиоксидантни својства го штитат вашиот панкреас од оксидативно оштетување и исто така помага во намалување на компликациите поврзани со дијабетес. Оваа капсула го одржува оптималното ниво на гликоза во крвта кај лица со дијабетес. Што е најважно, ја поддржува вашата функција на инсулин со стимулирање на организмот за поризвдоство на инсулин.

 • Го намалува и нормализира нивоата на гликоза (шеќер) во крвта
 • Помага во подобрување на функционирањето на бета клетките на панкреасот за лачење на инсулин.
 • Ги намалува ризиците од болести на срцето, очите и бубрезите кај дијабетичарите
 • Помага во спречување на оштетување на нервите
 • Го стимулира производството на инсулин и го минимизира неговото периферно уништување
 • Спречува таложење на липиди во крвта
 • Забавување на апсорпцијата на јаглени хидрати
 • Најмоќниот антиоксидант
 • Детоксикација од надворешни агенси и токсини
 • Го намалува стресот и го подобрува функционирањето на нервниот систем
 • Ја зголемува енергијата и функционалноста на организмот

Црната гоџи бобинка содржи дури 25 различни полифенолни антиоксидативни компоненти (вклучувајќи и нарингин, катекини и други биофлавоноиди). Има најширок спектар (16 различни видови) и највисоки концентрации на антоцијанини во природата (100гр црно гоџи може да содржи и над 3600мг антоцијанини).

Состав: Дехидриран плод од Црно Гоџи (Lycium ruthenicum Murr), алфалипоична киселина, Цејлон Цимет, Витамин Б3 и Хром

Начин на употреба: Се препорачува консумирање на 2 капсули на ден (после јадење, наутро и после вечера). Напомена: Да не се надминува препорачаниот дневен внес на производот. Овој производ не е наменет за лекување на било која болест. Изјавите кои се однесуваат на овој производ не имплицираат дека производот има медицински својства. Додатоците на исрана не треба да се користат како замена за балансирана исхрана. Во случај на бременост, доење, земање на терапија со лекови или во случај на медицински надзор препорачуваме да го консултирате вашиот лекар пред земањето на било кој додаток во исхраната. Во случај на појава на несакани реакции прекинете ја употребата и консултирајте се со лекар. Рокот на употреба е 6 месеци од рокот на производство втиснат на амбалажата. Чување: Да се чува на ладно и суво место, надвор од дофат на деца. По отварање да се чува во фрижидер и да се употреби во рок од 60 дена.