Хелт палас
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cardio

 

CARDIO (Кардио) е 100 % природен додаток во исхраната кој содржи свеж плод од Црна Гоџи бобинка (Lycium ruthenicum Murr). Црната Гоџи бобинка е богат извор на полифенолни соединенија со силно антиоксидативно дејство и содржи голема концентрација на групите антиоксиданси антоцијанини и антоцијадинини.

 
 
1299Ден
 
990Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Заедно со витаминот Ц и алфалипоична киселина црното гоџи во производот ја прочистува крвта и органите од сите токсични и штетни состојки, при што ги штити клетките од оксидативен стрес и оштетувањата од страна на слободните радикали и гликациските продукти во крвта.

 • Го подобрува во целост кардиоваскуларниот систем и ги храни крвните садови
 • Го подобрува и засилува имунолошкиот систем и одлично се бори со воспаленијата во организмот
 • Има единствена моќ во обнова на теломерите, при што успешно помага во зачувување на генетскиот код во новите клетки и има позитивни ефекти против стареење
 • Еден од најдобрите продукти кој помага во зајакнување на хемоглобинот, односно железото во крвта
 • Спречува таложење на липиди во крвта со што спречува појава на срцев и мозочeн удар
 • Ги храни крвните садови со што ги прави еластични и превенира појава на срцев и мозочен удар
 • Ја штити внатрешната обвивка на крвните садови со што го штити кардиоваскуларниот систем, очите, бубрезите, мозокот, за заштита на таргет органите
 • Најмоќниот антиоксидант
 • Детоксикација од надворешни агенси и токсини
 • Ги неутрализира слободните радикали со што го штити организмот од оксидативен стрес
 • Го намалува стресот и го подобрува функционирањето на нервниот систем


Црната гоџи бобинка содржи дури 25 различни полифенолни антиоксидативни компоненти (вклучувајќи и нарингин, катекини и други биофлавоноиди).

Има најширок спектар (16 различни видови) и највисоки концентрации на антоцијанини во природата (100гр црно гоџи може да содржи и над 3600мг антоцијанини, што е над 10 пати поголема концентрација на антоцијанини во споредба со дивата боровинка!)


Состав: плод од Црно Гоџи бобинка (Lycium ruthenicum Murr), мед, алфалипоична киселина, витамин С, лимонска киселина


Начин на употреба: Се препорачува консумирање на 1 до 3 кафени лажички на ден. Напомена: Да не се надминува препорачаниот дневен внес на производот. Овој производ не е наменет за лекување на било која болест. Изјавите кои се однесуваат на овој производ не имплицираат дека производот има медицински својства. Додатоците на исрана не треба да се користат како замена за балансирана исхрана. Во случај на бременост, доење, земање на терапија со лекови или во случај на медицински надзор препорачуваме да го консултирате вашиот лекар пред земањето на било кој додаток во исхраната. Во случај на појава на несакани реакции прекинете ја употребата и консултирајте се со лекар. Рокот на употреба е 6 месеци од рокот на производство втиснат на амбалажата. Чување: Да се чува на ладно и суво место, надвор од дофат на деца. По отварање да се чува во фрижидер и да се употреби во рок од 30 дена.